Dienstag, 24. November 2009

Delîl Dilanar ‘Zeriyê’yi tanıttı



10 Kasim 2009

Kürt sanatçı Delîl Dilanar, ‘Zeriyê’ albümünü Almanya’nın Köln kentinde verdiği konser ile tanıttı.




Delîl Dilanar, Köln kentinde öceki gün yeni albümü ‘Zeriyê’yi tanıtmak amacıyla verdiği konsere ilgi büyüktü. Konser Köln-Ehrenfeld Bürgerzentrum’da gerçekleştirildi. Dengbêj Şakiro’nun ‘Neçirvano’ adlı klamıyla aynı adı taşıyan albümle başlayan sanat serüveninde Delîl Dilanar, ‘Zeriyê’ ile sağlam adımlarla ileriyor. Konser tanıtım albümünde söylediği Kürt klasik şarkılarıyla izleyenlerı büyüleyen Dilanar, zaman zaman Mey de çalarak konser akustiğine renk kattı. Delîl Dilanar’a sahnede Hakan Akay (Tembur, Tar, Laute), Yasin Boyraz (Bilur), Ömer Avcı (Dahol, Def), Reza Samani (Def), İnan Akay (Percussion), Philipp Bardenberg (Bass), Lars Duppler (Piano), Roland Büttgen (Gitarre), Florian Bungert (Drums) çalarak eşlik ettiler. ‘Zeriyê’ tanıtım konseri, ‘Serê Tarxan’ parçası ile başladı.


“Erê Zeriyê, min go ji kona digerî kona wê da konê min e yoyo... Torinê ji kona digerî kona wê da konê mine yoyo… wey lê wa wey lê... Qîz û bûkê mala Hecî Qero ser bir zêrîn, enî gewerîn, suret sor e wa bi delmen e”... sözleri ile devam eden Delîl Dilanar, ‘Zeriyê’ parçasının müziğini Hakan Akay ile yaptığını dile getirdi. Bir aşk klamı olan ‘Zeriyê’ Serhad yöresine ait.


Eski ve yeni albümünde eserler seslendiren Delîl Dilanar’ın tanıtım konserinde dinleyiciler, Kürt klasik müziğine olan sevgi ve ilgilerini konser salonunu doldurması ile gösterdiler. Dilanar, 10 parçadan oluşturduğu’ Zeriyê’ albümünde, ‘Şerê Tarxan’, ‘Her Qizeke Me’, ‘Neqşê’, ‘Zeriyê’, ‘Nazdar’, ‘Begzade’, ‘Şevavê’, ‘Medîna min’, ‘Delalo’, ‘Hey Benin’ parçalarının yanı sıra eski albümünde, ‘Zarbûma’, ‘Serayê’, ‘Nêçîrvana’, ‘Xeyîdî me’ gibi parçaları seslendirdi. Konser sonrası Dilanar, yeni albümünü sevenlerine imzaladı.


ERDAL ALIÇPINAR/KÖLN


YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen